Helyi közélet

2008.07.07. 15:08

Az elkerülő útért demonstrálnak Tokajban

<p>Tokaj - A Hegyalja Fesztivál beléptető kapujánál tartanak demonstrációt Tokajban a kamionforgalom ellen július 9-én, szerdán 15 órakor. Azt szeretnék az akcióval elérni, hogy előrébb kerüljön a sorban a Tokajt is elkerülő út megépítése.</p>

Figyelemfelhívás

– Kénytelenek vagyunk ezzel az eszközzel élni, hiszen a kamionforgalom megnövekedése Sárospatak és Sátoraljaújhely mellett már Tokajban is egyre jobban megnehezíti az itt élők és az ide látogató turisták életét – mondja Májer János, Tokaj polgármestere. – A szlovák-, a lengyel- és újabban a román- és a bolgár gazdaság fellendülése eddig soha nem látott méretű kamionforgalmat generál Tokajban, Rakamazon, Bodrogkeresztúrban és Bodrogkisfaludon. A forgalom növekedésével egyre romlik a közlekedési morál. Hiába teszünk ki negyvenes sebességkorlátozó táblákat, a kamionosok többsége erre fittyet hány és nem ritkán hatvan-nyolcvan kilométeres sebességgel rohannak át a városon.

Elkerülő út?

Májer János elmondta, azt szeretnék ezzel az akcióval elérni, hogy előrébb kerüljön a sorban a Tokajt is elkerülő út megépítése.
– Az országos területrendezési tervnek része ugyan az elkerülő út, de információim szerint csak a 2013 utáni beruházások között – tette hozzá Tokaj polgármestere. – Azt pedig tudjuk, ha 2013 után készülnek az úttal kapcsolatos első tanulmányok, az engedélyezési eljárás, akkor még tíz-tizenöt évig nem számíthatunk az út elkészültére. Azt szeretnénk, ha a kormány felülvizsgálná a sorrendet, és előrébb hozná a tokaji elkerülő út és az új Tisza-híd megépítését, mert a helyzet egyre tarthatatlanabb.

-bg-

  • A Kamio-off 2008 programja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában