boon-sportoldal

2008.09.29. 07:22

Egy kapott gól: még hízelgő is

<p>Újabb vereséget szenvedett a DVTK: szombaton a Fehérvár vitte el a 3 pontot Miskolcról. <dia width="900" height="700" alt="Diósgyőri VTK - FC Fehérvár 2008.09.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Di_sgy__337_ri_VTK___FC_Feh_rv_r_2008_09_27/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Diósgyőri VTK - FC Fehérvár 2008.09.27." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk-fehervar-1.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk-fehervar-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Benczés Miklós megtette, amit meg kellett, amit megkívánt ez a helyzet. A fiatal szakvezető lelkiismeretesen levezényelte a hétvégi kilencven percet, amelyre a korábban alkalmazott felállásban küldte ki az ezúttal rábízott piros-fehér gárdát.

Annyit azért meglépett, hogy azonnal bizalmat szavazott a mostanság kevés lehetőséghez jutó Lipusz Norbertnek, aki elvégzett számtalan pontrúgást, hajtott, ami már magában dicséretes, ugyanakkor talán segíthetett volna többet is a védőknek, akiknek a Farkas Balázs-Simek-Sitku-tengellyel sokszor, és alaposan meggyűlt a bajuk. Ez a formáció hozta a székesfehérvári helyzeteket, az első félidőben valamivel kevesebbett, a másodikban többet, és ha határozottabbak a látogatók, vagy Köteles László nem véd remekül,ez a fiaskó nagyobb is lehetett volna.

A kényszerű hadrend (Gohér Gergő hiánya, s ezzel együtt Boris Milicic vált baloldali bekké) megmutatta, hogy Djordje Kamber nincs igazán összhangban a csapatkapitánnyal, a lassúnak tunő Sebők Vilmossal – többek között ezért is indulhatott meg jópárszor egyedül Sitku a betett labdákkal, aztán hol lesen állította meg a játékvezető, hol nem –,ám amikor a légiósnak lehetősége adódott, meglódult, szerelt, vetődött.

Kinek az időszámítása következik?

A DVTK nem volt igazán összeszedett, mutatkozott pontatlanság, vagy éppen lassabb gondolkodás, ennek ellenére szerezhetett volna gólt, amennyiben Szélpál Tamás jobb megoldást választ a második félidő közepén.

A stadionba kilátogató nézők tisztában voltak vele, hogy a Fehérvár kemény falat (akkor is az lett volna, ha nincs edzőváltás), és azzal is, hogy a megbízott, helyi trénert felesleges lenne valahány perc után szidni. Az Andrássy úton várhatóan hétfőtől kezdve új időszámítás kezdődik, de hogy ki fogja irá- nyítani a szakmai munkát, azt egyenlőre nem lehet tudni.Annyit azonban az új vezetőedzőnek mindenképpen tudnia kell: ha szeretne a szimpatizánsok szívében megragadni, (kis túlzással) nem kell mást tennie,mint szombaton győzelemre vezetni a Diósgyőrt az ősi rivális Nyíregyháza otthonában. Ahol garantált a forró hangulat, és a több száz „buzdító ” a főiskola felé eső kapu mögött...

MI


  • DVTK - Fehérvár 0-1 (0-1). Percek, események; jegyzőkönyv
    A Diósgyőr nem tudott gólt rúgni, így a Fehérvár 8. percben szerzett találata elég volt a győzelemükhöz.
  • Edzői nyilatkozatok
    "Nem kellemes egy pályaedzőnek, ha felkérik vezetőedzőnek, hiszen annak az embernek a szerepét kell betöltenie, akinek addig segített" - nyilatkozta portálunknak Benczés Miklós a DVTK - Fehérvár meccs után.
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
    Van egy tippünk, ki nyeri a DVTK - Fehérvár meccs embere szavazást, de a rend kedvéért mondják Önök!
  • A labdarúgó Soproni Liga állása
    A DVTK-nak továbbra is 8 pontja van, immár mínusz 9-es gólkülömbséggel.
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A Soproni Liga eddigi eredményei és a következő fordulók párosítása, órarendje.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    A Győr elleni bajnoki és a makói kupameccs után a Fehérvár ellen sem tudott senki az ellenfél kapujába találni a DVTK játékosai közül.
  • Sárga és piros lapok
    Djordje Kamber ötödik sárga lapját kapta eben a bajnoki szezonban.
  • A 2008-2009-es szezon képei
    Képek és videók a DVTK 2008-2009-es szezonjáról. Nézze vissza az eseményeket!
  • Az ÉM osztályzókönyve
    Az Észak-Magyarország osztályzatai játékosra és mérkőzésre lebontva.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!