Hosszú haláltusája volt – Hajdú Bihari Napló

Hiába próbált védekezni Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő, a gyilkos lefogta, és csak ütötte, ütötte. Ez derül ki a legújabb, az eddiginél részletesebb igazságügyi orvosszakértői véleményből – tudta meg a Napló.

A gyilkos egy viperához hasonló fém ütőeszközzel támadt az ágyban fekvő nőre 2006. április 6-án éjjel. A szakértő szerint Balla megpróbált felülni, de a gyilkos lefogta a kezét, ráült a medencéjére, úgy ütlegelte tovább. Végül eltörte a gégéjét. Mindez hosszú perceken át tartott.

A legújabb orvos szakértői vélemény a késő esti órákra teszi Balla Irma néhai önkormányzati képviselő halálának időpontját. Ez azért bír komoly jelentőséggel, mert a gyilkossággal gyanúsított fia biztosnak tűnő alibivel rendelkezik erre az időpontra. A 29 éves férfi ugyanis egy bagaméri szalonnasütésen tartózkodott.
A fiatalembert – aki tagadja a bűncselekmény elkövetését – ez év áprilisában gyanúsították meg az emberöléssel, azóta is előzetes letartóztatásban van.

A meggyilkolt képviselőnő lakásból kizárólag a mobiltelefonja tűnt el. A készüléket néhány kilométerrel odébb – a Széchenyi-kertben – találták meg. A cellainformációkból kiderül, hogy a telefon április 6-án éjjeli 11 óra körül “kelt útra” a tetthelyről, több mint valószínű, hogy a gyilkos vitte magával.

A férfi ügyvédje, Magyar György lapnak elmondta: az orvosszakértői vélemény adataira és a cellainformációkra tekintettel szabadlábra helyezési kérelmet terjesztenek elő az ügyészségen.