Hosszabb volt a vendégkispad

DKSK
DKSK
A női kosárlabda NB I/A csoportjának 25. fordulójában a diósgyőri lányok a listavezető Sopront látják vendégül. A találkozó 18 órakor kezdődött.

DKSK-Miskolc – Sopron 70-91 (20-28, 19-17, 19-21, 12-25)

A végjáték

Rendkívül nyitott volt a meccs, tapintható volt a feszültség a csarnokban, ám ekkor Keller két büntetője némileg megnyugtatta a vendégeket, 54-61. Tyler gyorsan válaszolt, nem dőlt el semmi. Nem, de két támadás után is üres kézzel zárhattak vissza Kellerék, így Brantlová büntetői termeltek pontokat.

A hajrára szépen összegyűltek a faultok mindkét oldalon, ám a hosszabb kispaddal rendelkező soproniaknál négy hölgynél is 4-4 büntetést lehetett feljegyezni. A kérdés ekkor (58-68) az volt, hogy Brantlová és Kovács még rátesz-e egy lapáttal, vagy éppen Keller rázza-e meg magát a csoda érdekében. Hét és fél perccel a vége előtt eldőlni látszott, hiszen meglépett az MKB (58-71) és láthatóan nem volt annyi, hogy újabb energiákat szabadítsanak fel.

A leginkább fejben elfáradt hazaiak pedig nem tudtak újítani és egyre többet hibáztak – a Sopron pedig büntetett (63-76). Az utolsó percek tulajdonképpen csendesen teltek: még Imbergerová is kipontozódott és legalább nem lett húsz közte.

Ekkor, ugyanis Matovic egy perccel a vége előtt húsz gólosra növelte csapata előnyét, aki utána összeszólalkozott Tylerral, aminek egy kis kakaskodás lett a vége. Matovicot ezek után kizárták a játékból, mehetett is tusolni.

(Információink szerint a szerb játékos leköpte a játékvezetőt, s ezért zárták ki a játékból…)

A hajrá előtt

A szünet után Tyler végre mezőnykosárral nyitott és jó volt látni, hogy a DKSK lelkesen, igazi csapatként küzdve próbált kapaszkodni. A másik oldalon Horváth Zsuzsával nem tudtak mit kezdeni a védők – ekkor 15 pont és három tripla állt a neve mellett – , de Eördögh is ellenállhatatlan volt.

A harmadik negyed közepén Brantlová büntetőivel öt pontra közelítette meg a hazai közönség bíztatása közepette a Diósgyőr a Sopront, ám Matovic gyorsan lehűtötte az egyenlítésben reménykedő publikumot.

Egy Brantlová akció után zúgott a Diósgyőr! Diósgyőr! (,,hattal” ment a Sopron), amire időt is kértek a vendégek (53-59). Rendkívül nyitott volt a meccs, tapintható volt a feszültség a csarnokban, ám ekkor Keller két büntetője némileg megnyugtatta a hazaiakat, 54-61.

Tyler gyorsan válaszolt, nem dőlt el semmi. Nem, de két támadás után is üres kézzel zárhattak vissza Kellerék, így Brantlová büntetői termeltek pontokat.

2. negyed

Amire Tapodi Péter, a DKSK vezetőedzője utalt a találkozó beharangozójába, mely szerint ha hibázik a sokkal esélyesebb vendégcsapat és ha a diósgyőri együttesben akad egy-két extra teljesítmény, akkor lehet keresnivalója csapatának – bizony ha halványan is, de már a találkozó első szakaszában látható volt.

Leginkább abban az aspektusban, hogy ugyan sok gólt kaptak a piros-fehérek, de válaszoltak is rá, úgymond folyamatos tűz alatt tartva az MKB palánkját. Leginkább Kovács, Keller és Borecká volt elemében, míg a zöld-sárgáknál Horváth Zs. és Matovic brillírozott. Érdekes volt, hogy Némethnek már a második negyedben összegyűlt négy faultja, de hasonló sorsra jutott hamarosan Branzova is. A ,,félidő” hajrájában nagyon kapaszkodott a DKSK azért, hogy tízen belülre kerüljön, hogy ne szakadjon le Euroligás ellenfelétől túlságosan és ezt szépen hozták is a lányok.

Szünet.

10. perc: 4 másodperccel a szünet előtt a Sopron időt kért. Keller büntik után: 39-45.

8. perc: Orosz pontok, 34-42. Horváth tripla, 35-45. Tíz ponton belülre szeretne kerülni a hazai csapat, összejön, ám, hogy még szorosabb legyen Tylernak is hatékonyabbnak kellene lenni a palánk alatt (37-45).

7. perc: Tapodi Péter időt kért.

6. perc: Két büntetőt értékesít a jól játszó Kovács, aki immár 10 gólos. (34-39)

5. perc: Eördögh nem tud hibázni; 30-37. Keller két büntető: ,,sül” – 32-37. A soproni Branzovának is összejön a negyedik fault. A Sopron időt kér.

3. perc: Brantlová pillanatai!!! Két tripla: 27-32, majd 30-35-re alakul az eredmény. Székely mester lecseréli a négy faultot begyűjtött Németh B.-t.

2. perc: Borecká akció; 24-30

Megkezdődött a meccs

1. negyed

A DKSK annak ellenére nem játszott rosszul az első negyedben, hogy hátrányban van a kis szünetben. Kovács K. és Keller mellett Borecká tartja a frontot, míg a másik oldalon leginkább Matovics és Horváth Zs. ellenállhatatlan.

9. perc: Keller kozmetikáz valamicskét az eredményen, így 10 közte; 18-28.

8. perc: Ismét Horváth – ezúttal büntetőkből: 16-25.

7. perc: Eördögh büntik: 16-20. Horváth Zs. tripla; 16-23.

6. perc: Borecká, majd Eördögh góljai után egál; 16-16. Matovics fordít egy szép tempó után 16-18-ra. A DKSK időt kért.

5. perc: Brantlová pont, míg a másik oldalon Matovic büntetője, ami után: 12-13. Keller szép egyéni megoldása után, 14-13.

4. perc: Tyler pontjai, ami után: 11-8.

3. perc: Keller dupla, majd Matovics akció a hazai palánk alatt, 7-8. Kovács büntetők után: 10-8.

2. perc: Branzova büntetők után, 5-6

1. perc: Kovács K., 3-2.

18.00: Gyász szünettel kezdődött a találkozó a nemrégiben elhunyt Diósgyőr szurkoló Szabó “Ütő” Zoltán emlékére.

17.59: Fél tucat soproni fanatikus gondolta úgy, hogy a helyszínen buzdítja kedvenc csapatát.

17.58: A sérült Fodor Csilla át sem öltözött, civilben nézi a társakat.

Jegyzokönyv

Női kosárlabda NB I/A csoport, 25. forduló:

DKSK-Miskolc – MKB-Euroleasing Sopron 70-91 (20-28, 19-17, 19-21, 22-25)

Miskolc, Városi Sportcsarnok, 900 néző. V.: Kóthay, Király.
DKSK: BRANTLOVÁ (19/9), Borecká (8), KOVÁCS K. (15/3), Tyler (10), KELLER (16). Csere: Imbergerová (-), Havasi (2)
Vezetoedző: Tapodi Péter
SOPRON: Németh (-), Honti (4), KÁROLYI (16/9), Branzova (8), MATOVIC (23). Csere: HORVÁTH ZSUZSANNA (15/9), Eördögh (14/3), Cserny (11), Kocsis (-), Horváth Zsófia (-). Vezetőedző: Székely Norbert.

Kipontozódott: Németh B. a 34., Imbergerová a 37.
Kizárva: Matovics a 39. percben.