Hosszabb élet – izotópos hússal

Akár 10 évvel is tovább élhet az, aki természetes izotópokkal kezelt húst eszik – olvasható a Daily Express című brit bulvárlap hétfői internetes kiadásában. Egy oxfordi kutatócsoport szerint az anyag segíthet a testben lévő DNS-nek a rákot okozó úgynevezett szabadgyökök elleni harcban, még akkor is, ha csak ritkán kerül a szervezetbe. Az izotópok erősebb kötődést […]

Akár 10 évvel is tovább élhet az, aki természetes izotópokkal kezelt húst eszik – olvasható a Daily Express című brit bulvárlap hétfői internetes kiadásában. Egy oxfordi kutatócsoport szerint az anyag segíthet a testben lévő DNS-nek a rákot okozó úgynevezett szabadgyökök elleni harcban, még akkor is, ha csak ritkán kerül a szervezetbe.

Az izotópok erősebb kötődést váltanak ki a DNS szerkezetén belül ott, ahol gyenge a kapocs. Ha megerősítik ezeket, jobban védekeznek az elöregedés ellen, és megelőzik a szabadgyökök kiváltotta oxidációt – derül ki a tudományos magyarázatból.

A Mihail Sepinov vezette kutatócsoport az izotópos hús elméletét eddig gilisztákon tesztelte, és azt tapasztalta, hogy az állatok élettartama 10 százalékkal megnövekedett, mindenféle mellékhatás nélkül.

A tudósok szerint az állati eledelt dúsíthatnák izotópokkal, így azok természetes formában jelennének meg az emberi fogyasztásra alkalmas húsban.