Hosnyánszky Norbert jövőre nem játszik a válogatottban

Budapest – Hosnyánszky Norbert jövőre nem játszik a magyar férfi vízilabda-válogatottban.

Az olimpiai és világbajnok játékos döntéséről Märcz Tamás szövetségi kapitány számolt be kedden a magyar szövetség honlapján.

“Egy héttel ezelőtt Egerben jártam, ahol több játékossal is négyszemközt beszélgettem. Közülük Hosnyánszky Norbert jelezte, hogy a 2018-as évben biztosan nem szeretne játszani a válogatottban” – nyilatkozta az edző.

Märcz hozzátette, a 33 éves pólós a következő években szívesen egyeztet a folytatásról, ha a későbbiekben szükség lesz a játékára. Korábban Varga Dénes is bejelentette, hogy jövőre nem szerepel a nemzeti csapatban.

Az idén nyári budapesti világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott szakmai stábjában is történt változás. “Gerendás Györggyel eredetileg is úgy állapodtunk meg, hogy a vb végéig segíti a válogatott szakmai munkáját. Mint korábbi játékosra és volt edzőmre, mindig is példaképként néztem fel, most pedig fontos szerepe volt a világbajnoki ezüstéremben, rendkívül hasznos és nem utolsó sorban eredményes időszakot töltöttünk együtt” – mondta Gerendásról a szövetségi kapitány.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek