Hőségriadó – Vízosztás Kazincbarcikán!

Akt.:
Hőségriadó - Vízosztás Kazincbarcikán!
Hőségriadó - Vízosztás Kazincbarcikán!
Kazincbarcika – Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései, valamint az Országos Közegészségügyi Központ ajánlása alapján 2015. július 4-én 0 órától 2015. július 8-án 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzés szerint a riasztási időszakban a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25°C fokot.

Szitka Péter polgármester döntése alapján Kazincbarcika Város Önkormányzata a hőségre való tekintettel az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt-vel közösen vízosztást szervez.

Július 6-ától (hétfő) július 8-éig (szerda) két helyszínen: a kazincbarcikai 1-es Posta és az Irinyi János Református Iskola és Diákotthon előtti standoknál osztanak vizet a Barcika Park Kft. munkatársai és az önkéntesek.

A kánikulában fokozott veszélynek vannak kitéve a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, a kisgyermekek az idősek és a várandós anyukák.

Éppen ezért szakemberek azt tanácsolják, hogy a nagy hőség miatt lehetőleg 11.00 és 15.00 között ne tartózkodjanak a napon, fogyasszanak sok folyadékot, viseljenek lenge, világos ruhát, esetleg kalapot. Ha a vízparton töltik szabadidejüket, akkor mindenképpen használjanak fényvédő krémet az UV sugárzás káros hatásai miatt.

Szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzleteket, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük! Gyermeküket, háziállatukat ne hagyják zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban.

– Sziráczki Mónika, főelőadó, Kazincbarcika Város Önkormányzata, Polgármesteri Iroda –
hirdetés
hirdet�s