Hőségriadó: szerdáig rendkívül meleg lesz

Hőségriadó: szerdáig rendkívül meleg lesz
Hőségriadó: szerdáig rendkívül meleg lesz
Borsod-Abaúj-Zemplén – 30-33 fok valószínű, a következő napokban pedig tovább fokozódik a meleg.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú, hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

A tisztiorvosi hivatal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre.

Miskolcon ezeken a napokon a Mivíz Kft. munkatársai ivóvizet osztanak a város több helyszínén, és párakapukat is felállítanak. A belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait, városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a szomjazók.

ÉM


hoseg-grafikon


Hőség – Életbe lépett a hőségriadó

Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) – Életbe lépett az országos tiszti főorvos által a tartós kánikula miatt szombattól szerda éjfélig elrendelt hőségriadó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig egyelőre szombatra, három dunántúli megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést. tovább »

Hőségriadó Miskolcon

Miskolc – 2015. július 4-én 00:00 órától július 8-án 24:00 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. A Miskolci Önkormányzat intézkedései. tovább »
hirdetés


hirdet�s