Hőségriadó Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Hőségriadó Miskolcon
Illusztráció - Hőségriadó Miskolcon
Miskolc – 2015. július 4-én 00:00 órától július 8-án 24:00 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. A Miskolci Önkormányzat intézkedései.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve, az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére 2015. július 4-én 00:00 órától július 8-án 24:00 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 27 C fokot.

Ivóvízosztás, párakapuk

Már ezen a hétvégén- szombaton és vasárnap, valamint a jövő héten is, a MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak délelőtt 11.00 órától a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél, délután 15.00-ig. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a MIVÍZ Kft. felállítja a párakapukat is.

Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait szombat déltől szerda délutánig.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók:

  • LÁEV Kisvasút Lillafüred, Csanyik- völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolc-tapolcai park, Népkert, Városház tér, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak szombattól- a nagy hőségre való tekintettel- egészen szerda estig folyamatosan üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz minőségű.

Légkondicionált helyek

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphat információt: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre

A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

– Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –
hirdetés


hirdet�s