Hőségriadó – Figyeljünk egymásra Borsodban is

Akt.:
Hőségriadó – Figyeljünk egymásra Borsodban is
Hőségriadó – Figyeljünk egymásra Borsodban is - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre és türelemre van szüksége. A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet.

Az elkövetkezendő napokban a tartós hőség mindenkit kivétel nélkül megvisel, fiatalokat, időseket, egészségeseket és betegeket egyaránt. A kánikulai forróság még a frontokra kevésbé érzékeny emberek szervezetét is megterheli, természetesen egyénenként eltérő mértékben.

A nyári hőségben a gyalogosok és a járművezetők is bágyadtabbak, így a megszokottnál figyelmetlenebbek sok esetben türelmetlenebbek. A reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válhatnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, mely bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést. Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot.

Figyeljük egymásra hiszen tudják, a hőségben is mindenkit hazavárnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –


hoseg-grafikon