Friss hírek

2010.06.24. 12:35

Biztonsági kampány a vasúti átjáróban történő balesetek megelőzésére

<p>Biztonsági kampányt folytat a MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen, hogy csökkentsék a vasúti átjárókban történő balesetek számát. A program részeként már felülvizsgálták a kijelölt átjárókat, és ellenőrizték azt is, hogy ahol szükséges, van-e jelzőtábla. Az akció egészen addig tart, amíg nem csökken a balesetek száma.</p>

A MÁV Zrt. már tavaly csatlakozott az Európai Unió és a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) "Megállj a baleseteknek! Európa a biztonságos szintbeli kereszteződésekért!" programjához. Az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen indított akció célja, hogy 2010-ben a felére csökkenjelenek azok a balesetek, amelyek vasúti átjárókban történnek.

A program részeként már felülvizsgálták a kijelölt átjárókat, és ellenőrizték azt is, hogy ahol kell, van-e jelzőtábla. Emellett szórólapokat is osztogattak a sofőröknek, hogy felhívják a figyelmüket a kockázatokra. Az akcióhoz hozzátartozik, hogy gyakran ellenőrzik a vasúti átjárókat is, a járőrök ezalatt felvételt készítenek azokról az autósokról, kerékpárosokról illetve gyalogosokról, akik a tiltó jelzés ellenére mennek a sínekre. Ellenük egyébként szabálysértési eljárást indít a rendőrség.

A megelőzési kampányt egészen addig folytatják, míg nem csökken a balesetek száma - mondta el a Független Hírügynökségnek Jäger János, a MÁV Zrt. területi biztonsági vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!