Hőség – Párakapukkal, vízosztással a forróság ellen Miskolcon

Miskolc, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) – Párakapukkal, ivóvízosztással, locsolással próbálják elviselhetőbbé tenni a hőséget Miskolcon – tájékoztatta a miskolci városháza szóvivője hétfőn az MTI-t.

Koczák Szilvia elmondta, hogy a nagy melegben Miskolc három forgalmas pontján, a Búza téren, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren folyamatosan üzemelnek az alacsony vízfogyasztású párakapuk.

Emellett a hőségriasztás végéig, csütörtökig a MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak a város több, frekventált pontján 10 és 16 óra között, így a belvárosban a Villanyrendőrnél, a Búza téren az aluljáró és a Vásárcsarnok között, valamint az Újgyőri főtéren a Bükk Áruház előtt – tette hozzá.

Mint mondta, a Városgazda Kft. locsolóautói járják a várost 11 és 18 óra között, a strandfürdők pedig a szokásosnál tovább tartanak nyitva. Miskolctapolcán a barlangfürdő este hétig várja a látogatókat. A miskolci Selyemréti Strandfürdő este 8-ig tart nyitva. A Diósgyőri Várfürdő hétköznapokon 18 óráig, hétvégén pedig 19 óráig várja a fürdőzni vágyókat.

Az MVK Zrt. járatain az autóbusz- és villamosvezetőknek a kánikula idején hosszú nadrág és ing helyett bermudanadrágot és teniszinget viselhetnek. Ameddig indokolt, a közlekedési vállalat lézeres hőmérővel méri a villamossín hőmérsékletét. Amint a villamossín hőmérséklete 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mutat, locsolással hűtik a síneket – jegyzete meg Koczák Szilvia.

– MTI –