Friss hírek

2007.11.30. 05:40

Sipos András jótékonysági emlékkoncert pénteken

<p>A szeptember 14-én, váratlanul elhunyt Sipos András emlékére tartanak pénteken este héttől jótékonysági koncertet Budapesten. A Djabe zenekar alapítójára zenészek, színészek emlékeznek a Petőfi Csarnokban. A szervezők a koncert teljes bevételét Sipos András családjának ajánlották fel - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

A Djabe zenekar alapító tagja, az ütőhangszeres és énekes Sipos András 53 éves korában hunyt el. Oroszlánrésze volt a zenekar itthoni és külföldi sikereiben, díjaiban. Sokan színészként ismerték. 1981-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd 18 évig a Vígszínház tagja volt. Emlékezetes alakítást nyújtott a Dzsungel könyve, a Padlás, az Össztánc, a Játszd újra, Sam! című előadásokban. Szinkronszínészként nívódíjat kapott.

A jótékonysági est első részében Sipos Andrásra színészkollégái emlékeznek.

A koncert sztárvendége a Genesis egykori gitárosa lesz. Steve Hackett közreműködött a Djabe együttes "Táncolnak a kazlak" című albumán. A gitáros koncertezett is a magyar együttessel Londonban. Az emlékkoncerten mások mellett, fellép még a Magony zenekar, Balogh Kálmán, Dresch Mihály és Said Tichiti is.

Zenésztársai szerint úgy tudott a kézi ütőhangszereken játszani, hogy ha eloltották a villanyt, azt hitte a közönség, hogy egy eredeti afrikai dobost hall. Az emlékkoncerten a Djabe zenekar videokivetítő segítségével megidézi Sipos András játékát, ígérik a szervezők.

További információ a koncertről a: www.djabe.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!