Hőség – Megdőlt a fővárosi napi melegrekord

Budapest, 2016. június 24. Fiatalok lógatják a lábukat a vízbe a hőségben az Akvárium klub tetőmedencéjénél a fővárosi Erzsébet téren 2016. június 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Budapest, 2016. június 24. Fiatalok lógatják a lábukat a vízbe a hőségben az Akvárium klub tetőmedencéjénél a fővárosi Erzsébet téren 2016. június 24-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest – Megdőlt a fővárosi napi melegrekord pénteken, Budapesten 35,7 fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Török László elmondta: mostanáig ezen a napon Budapesten 2002-ben volt a legmelegebb, akkor 35,2 Celsius-fokot rögzítettek. Pénteken a főváros több pontján mértek e körüli hőmérsékletet.

Az országos napi melegrekord nem dőlt meg. Pénteken a legmagasabb hőmérséklet 36,4 fok volt. Így a június 24-i országos rekord továbbra is 38,4 fok, amelyet Békéscsabán, szintén 2002-ben mértek – mondta a meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta: szombaton tetőzik a hőség. A napi középhőmérséklet már szinte országszerte 27-28 fok körül alakul. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 19-24 fok között várható, néhol 16-18 fokig hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 33-37 fok között alakul.

A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap, egy érkező hidegfront hatására, fokozatosan megszűnik majd a kánikula.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s