Sport

2015.12.20. 13:49

A Barcika kispadja is erősebb volt

Kazincbarcika - A második és a harmadik játszmában a hazai oldalon a cserék kaptak lehetőséget a VRCK-nál.

Kazincbarcika - A második és a harmadik játszmában a hazai oldalon a cserék kaptak lehetőséget a VRCK-nál.A férfi röplabda NB I 14. fordulójában, szombaton este Vegyész RC Kazincbarcika – Pécsi TE-PEAC meccset rendeztek. Ez a bajnoki nem sorolható a szomszédvárak összecsapása kategóriába, talán ez is szerepet játszott abban, hogy a több mint 400 km-es túrára nem minden pécsi játékos ,,nevezett be”.

Vendég oldalon a jegyzőkönyvben a liberó sor üresen maradt, igaz, létszánban azért megvoltak, 8 kék mezes sportoló melegített a meccs előtt, a játékos-edzővel együtt. Nem túl jól, mert ők voltak a hidegebbek az elején, így az első technikai időnél 8-3 állt az eredményjelzőn.

A szünet viszont jót tett a pécsieknek (12-9), s második technikai időnél is csak 4 pont volt a hátrányuk. Amikor innen két ponttal a VRCK mozdult el (18-12), pécsi időkérés következett, és ez arra volt jó, hogy egy picit szorosabb legyen a szett hajrája, de a Vegyész részsikere nem forgott veszélyben.

A második játszma elején is lelkesen játszottak a vendégek, ez pontokban is megmutatkozott (8-7). Igaz, a hazaiaknál az addig a kispadon ülőket küldte csatába Toma edző, és a szoros küzdelemben, a második technikai időhöz a Pécs érkezett meg hamarabb, a Barcika ,,B” ellen (15-16).

Kétpontos hazai hátránynál csak Kovács Z.-t küldte vissza a kezdők közül Toma edző, majd két jó sánccal egál lett az eredmény (19-19). Ekkor és nem sokkal később vendég időkérés miatt állt a játék, majd 24-22-nél hazai pauza okán. Aztán ha nehezen is, de csak behúzta a szett utolsó labdáját a VRCK, Kovács Z. bombájával (25-23).

A harmadik játékrészben csapata összetételen a vendégek játékos-edzője nem tudott, a hazai szakvezető pedig nem akart változtatni.

Így maradt a szoros küzdelem, de mindkét technikai időnél a hazaiak álltak jobban (8-7, 16-15). A második ilyen pauza után magasabb fordulatszámon jött vissza a Barcika, és 21-17-nél Gyöngyösi edző időkérése következett. Úgy tűnt, hogy ez használt (21-19), de Surányi betonerős bombája és egy elmért vendég ütés után, egyre közelebb került a sikerhez a Barcika, amelyet el is értek (25-20).


Röplabda: jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Pécsi TE-PEAC 3:0 (21, 23, 20)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Halász, Vígh.

Vegyész RC Kazincbarcika: Szabó D., Toronyai, Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Bokor, Lehóczky, Surányi, Budai, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Pécsi TE-PEAC: Pólics, dr. Horváth, Portik, Nesaragjah, Kiss N., Kovács R. Csere: Soós. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán.

  • Toma Sándor: – Ezen a mérkőzésen próbáltam mindenkit játszatni, örülök, hogy, akik a második szettben felálltak, szépen, fokozatosan játékba tudtak lendülni, és a kezdeti izgalomtól eltekintve, hozták a meccset. Minden szurkolóknak szeretnék kellemes ünnepeket kívánni, játékosainknak pedig köszönöm az egész évi munkát.
  • Gyöngyösi Zoltán: – Tisztesen helytálltunk azzal együtt is, hogy a liberónk nem tudott eljönni, és centereinknek kellett pluszban dolgozni, és akkor arról még nem is beszéltem, hogy az egyik átlónk is otthon maradt. A második szettben lett volna keresnivalónk, az első játszmában és a harmadikban kevésbé.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!