HORVÁT UTAZÁSI IRODA: hárman jelentkeztek a spliti ideiglenes konzulnál

A budapesti Horvát Utazási Iroda utasai közül eddig hárman jelentkeztek a Splitben működő ideiglenes konzuli ügynökségnél. Ketten kint nyaraltak, és már hazajöttek. A harmadik utas pedig azt jelezte, hogy nem tudott Magyarországról elutazni Horvátországba – mondta a Független Hírügynökségnek Vujicsics Marietta ideiglenes konzul vasárnap. Arról továbbra nincs információ, hogy hányan lehetnek még kint a cég ügyfelei közül Horvátországban.

Több magyar család maradt szállás és ellátás nélkül Horvátországban, mert a nyaralásukat szervező, budapesti székhelyű Horvát Utazási Iroda nem fizette ki a költségeiket, holott előre beszedték tőlük a pénzt. Az iroda péntek óta elérhetetlen.

Az ideiglenes konzul szerint az, hogy nem tömegesen keresik fel, jelentheti azt is, hogy nincsenek túl sokan kint, illetve, hogy azt, hogy meg tudják oldani a szállás kifizetését, illetve a hazautat. Vujicsics Marietta úgy látja, inkább a Magyarországról való elutazással lehet gond, tehát nyaralásukat nem tudják elkezdeni az utasok.

Az ideiglenes konzuli ügynökség ebben az évben is június 15-e és szeptember 15-e között, a turistaszezon ideje alatt működik a horvát tengerparton, Splitben. Az ideiglenes konzult a 00 385 99 558 5555-ös mobiltelefon számon lehet elérni szeptember közepéig.Sporthírek