HORVÁT UTAZÁSI IRODA – Táviratban értesítettek 300 utast, hogy nem indulhatnak el szombaton

Táviratban értesítette 300 utasát a Horvát Utazási Iroda, hogy lemondja a szombati indulást – értesült a Független Hírügynökség. A hírek szerint csődközelbe került idegenforgalmi cég a táviratban ígéretet tett arra, hogy rendezni fogja a részvételi díjat.

Információk szerint a szombati útlemondásról a Horvát Utazási Iroda a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt is értesítette. A hivatal, amely jogosult a nyílvántartásból törölni egy utazási irodát, ezután vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Az utazási iroda hivatalosan egyelőre nem jelentett csődöt, képviselői közül senki sem érhető el. Azt azonban bizonyosan lehet tudni, hogy több magyar család szállás és ellátás nélkül maradt Horvátországban, mert az utakat szervező iroda nem fizette ki a horvátországi költségeket. A horvátországi magyar nagykövetség alkalmazottja szombaton azt mondta: ilyen esetekben nem tudnak segíteni, csupán javasolni tudják, hogy aki Horvát Utazási Irodával kötött szerződést semmiképp se induljon útnak.Sporthírek