HORVÁT UTAZÁSI IRODA – A biztosító várja a bejelentéseket – eddig 40-et regisztráltak

A biztosító már várja a Horvát Utazási Irodával pórul járt nyaralóinak kárbejelentéseit. Eddig 40 bejelentést regisztráltak. Az utazási irodát hétfőn törölte a nyilvántartásból az illetékes hivatal és egyben kötelezte arra, hogy fizesse vissza az utasok pénzét. Amennyiben ezt nem teszi meg, a biztosítónak kell helyette intézkedni.

Az Allianz Hungária Biztosító már várja a Horvát Utazási Irodával pórul járt emberek kárbejelentéseit. Hétfőn ugyanis a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal törölte a céget a nyilvántartásból. A vonatkozó kormányrendelet szerint az irodának vissza kell fizetni az elmaradó, vagy már megkezdett nyaralásokra befizetett összeget. Amennyiben ezt nem teszi, akkor a biztosítójának kell ezt megtenni, a szerződésben rögzített 68 millió 400 ezer forint erejéig.

Az Allianz hétfő kora esti közleménye szerint felkészülten várja a kárbejelentéseket. A meghiúsult út esetén a bejelentéshez az utazók neve, az eredeti befizetési bizonylat, az utazási szerződés vagy a visszaigazolás (voucher), továbbá az útlevél- illetve személyi igazolvány szám, valamint az utazási irodához tett kárbejelentés másolata szükséges.
A meg nem hiúsult, de saját költségen fedezett út esetében az utazók nevére, eredeti befizetési bizonylatra, az utazási szerződésre, továbbá az útlevél- illetve személyi igazolvány számára, az utazási irodához tett kárbejelentés másolatára, valamint a voucher helyett a kifizetett szállásdíj igazolására illetve a szálloda által kiállított jegyzőkönyvre van szükség.

Az igénylők meghatározhatják, hogy bankszámlaszámára vagy postai címére kérik a kárpótlás összegét. A biztosító azt kéri, hogy lehetőleg július végéig jelentkezzenek a pórul járt utasok.

A Horvát Utazási Iroda korábban táviratban értesítette 300 utasát – amely összesen 80 szerződést foglalt magába -, hogy lemondja a szombati indulást. A cég már kint lévő utasai közül is több magyar család szállás és ellátás nélkül maradt Horvátországban, mert az iroda nem fizette ki a horvátországi költségeket.