Horvátország kártérítésért folyamodik az UEFA-hoz

Horvátország hivatalosan kéri majd az UEFA-tól a 2012-es Európa-bajnokságra Magyarországgal közösen benyújtott pályázat költségeinek megtérítését – jelentette be a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke.

A Horvát Labdarúgó Szövetség csütörtökig hivatalos átíratban fogja kérni az UEFA-tól, térítse meg a jelöléssel járó költségeket – mondta el a 24 óra horvát hírportálnak Vlatko Markovic a szövetség elnöke. Hozzátette, hogy részletes listát készítenek a költségekről, az végösszegről azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Markovic hétfőn látogatást tett Michel Platini UEFA elnöknél, Lyonban – Platinit Kisteleki István magyar elnök is felkereste. Elmondása szerint Platini egy dokumentumot mutatott be neki, amelyben a nemzeti válogatottak bizottságának a véleménye volt, és amelyet elküldtek a végrehajtó bizottságnak. Markovics szerint ezen a papíron az állt, hogy Olaszország csekély előnnyel vezet a magyar-horvát jelölés előtt, az ukránokról és a lengyelekről pedig, mint mondja, szó sem volt.

Platini reakciójáról szintén nem volt hajlandó részleteket elárulni a horvát szövetség első embere, de szerinte az, hogy ezt a dokumentumot neki megmutatta, eleget elárul a véleményéről.

A Független Hírügynökség keresi az ügyben a magyar szövetség vezetőit is.