Horváth Ferenc lett a Balmazújváros edzője

Akt.:
Horváth Ferenc lett a Balmazújváros edzője
Horváth Ferenc lett a Balmazújváros edzője - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Az NB I-be feljutó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Horváth Ferencet nevezte ki vezetőedzőjének. Mint az a klub szerda délutáni sajtótájékoztatóján kiderült, a tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött.

Horváth a múlt héten az MTK-hoz távozó Feczkó Tamást váltja a kispadon. A szakmai stábot Szamosi Tamás pályaedző és Borsos Vilmos kapusedző alkotja a 44 éves szakember mellett. A jövő héten egy rehabilitációs edző is érkezik Balmazújvárosba, akit külföldről hoz majd a klubvezetés.

Egyetlen jelölt

Tiba István elnök azzal kezdte mondandóját, hogy meglepte őket Feczkó Tamás távozás, ezután kellett dönteniük az új szakvezető személyéről. – Az tény, hogy nálunk vannak a legcsekélyebb anyagi lehetőségek az NB I-ben, de mint tudjuk, nem csak ez számít a pályán. Lásd a válogatott meglepő vereségét a múlt héten Andorra ellen!

Egyetlen komoly jelölt volt a posztra, a most kinevezett Horváth Ferenc és nagyon örülök, hogy sikerült vele megegyeznie a klubnak

– mondta Tiba István.

Horváth Ferenc úgy fogalmazott, váratlanul érte a felkérés, hiszen egy remek csapatot látott Balmazújvárosban egy remek edzővel, de a futballban bármikor történhetnek váratlan dolgok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

– Örömmel töltött el a felkérés, boldogan mondtam igent, noha úgy éreztem, kicsit olyan ez a feladat, mint a Lehetetlen küldetés Tom Cruise-zal a főszerepben, csak én nem vagyok olyan jóképű, mint az amerikai színész. Az újvárosiakon kívül mindenki biztos kiesőként tekint ránk az élvonalban, az a feladatunk, hogy erre rácáfoljunk. Annak ellenére, hogy nehéz munka előtt állunk, nagy szívvel végzem majd a rám bízottakat, hiszen őszinte játékosok és őszinte vezetők fogadtak a klubnál – mondta Horváth.

Hétfőn kezdenek

A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülését, akkor találkozik a tréner a futballistákkal, akik jelenleg szabadságukat töltik. Mint elhangzott, most folyik az egyeztetés a szakvezető és a klubvezetés között arról, hogyan tudnák megerősíteni a játékoskeretet. Mivel az NB I-es csapatok többsége már elkezdte a tárgyalásokat, vagy meg is egyezett néhány játékossal, ezért a Balmazújváros ebből a szempontból is hátrányban van. – Ennek ellenére szeretnénk igazolni természetesen, de fiatalokat is szeretnénk szerepeltetni. Az sem kizárt, hogy szerződtetünk idegenlégiósokat, de csak megfizethető és erősítést jelentő külföldieket szeretnék hozni – jelentette ki Tiba István.

Végül Horváth a Naplónak elmondta, nagyon egységes, összetartó gárdát ismert meg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesében, ezt a szellemiséget mindenképpen tovább szeretné vinni a jövőben is.

HBN


Feczkó: nagyon csalódott lennék, ha nem sikerült volna

Feczkó Tamás fájó szívvel hagyta ott a Balmazújvárost a történelmi osztályváltást követően.
hirdetés


hirdet�s