Hortobágyra kirándultak a hajdúszováti ovisok

Hortobágyra kirándultak a hajdúszováti ovisok
Hajdúszovát – „2011. június 6.-án reggel gyülekeztünk az óvodában, majd 8 órakor elindultunk a Hortobágy felé.”

„Rövid utazás után megérkeztünk a Hortobágy-Máta lovasfaluba. Itt megtekintettük a 300 éves múltra visszatekintő ménest. Találkoztunk csikósokkal, akik szívesen meséltek nekünk a lovak gondozásáról, a ménes életéről. Ezután a Hortobágy-Halastavi Kisvasúttal bebarangoltuk Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszerét. Útközben rengeteg fajta madarat, szitakötőt, halakat és a sárban dagonyázó bivalyokat láttunk.
Ebéd előtt érkeztünk a Pusztai Állatpark területére, ahol az őshonos magyar állatfajtákat néztük meg. A gyerekeknek lehetőségük volt az állatok simogatására, etetésére.
A Pusztai Állatpark bejáratától indult a speciálisan átalakított terepjáró, ami a mini- szafarira vitt bennünket. A vadasparkban találkoztunk vadlóval, vadszamárral, megcsodáltuk a keselyűt, a pelikánt, és testközelből figyeltük meg  a farkast és a rókát.
Programunk utólsó állomása a Madárkórház és a mellette lévő játszótér volt.
Az óvodánkba járó gyerekek nagy része hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű. A kirándulás anyagi fedezetének egy részét az óvodai integrációs pályázatból fedeztük, és programunk támogatásához segítséget kértünk aHortobágyi Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójától, Gaál Gyula úrtól, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától, és a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány vezetőjétől. A látványosságokat ingyenesen vagy nagyon kedvező belépőjegy árakkal tekinthettük meg. Ezzel felejthetetlen élményhez juttatták a gyerekeket és az őket, kísérő felnőtteket. Segítségüket ezúton szeretnénk megköszönni, és további munkájukhoz sok sikert és minden jót kívánni!”

– A Búzavirág és Pipacs csoport óvónői és gyermekei –