Helyi közélet

2013.11.04. 16:21

Az utcán szülte meg babáját a szendrői lány

Miskolc - „A 12 éves lányom kiáltott fel: „ott a kisbaba”!

Miskolc - „A 12 éves lányom kiáltott fel: „ott a kisbaba”!Még mindig látszanak a vérnyomok a járdán Miskolc belvárosában, a Katalin közben. Itt hozta világra ugyanis gyermekét egy 17 éves szendrői lány november 2-án szombaton. A mentők mindkettőjüket a B.-A.-Z. Megyei Kórházba szállították. A kórház szóvivőjétől, Filéné Simon Ibolyától megtudtuk: a baba 1490 grammal született és a koraszülött osztályon van. A fiatalkorú édesanya azonban a szülés másnapján, azaz vasárnap önkényesen eltávozott a kórházból. Az anya szendrői lakos, ez volt az első szülése.

A járdára esett

Megtaláltuk azt a családot, amely a szülésnél segédkezett, lakásuk ugyanis épp arra az utcarészre néz, ahol a lány gyermekét a világra hozta.

Borbálának (kérte, teljes nevét ne írjuk meg) könnyek szöknek a szemébe, annyira megviselték a történtek.

– Hárman voltak, két lány meg egy fiú. Az egyik lány leguggolt és lehúzta a nadrágját. Először azt hittük, hogy itt akarja elvégezni a dolgát, mert sajnos az itt gyakran előfordul, de azt mondta, fájásai vannak. Behívtam őket, hogy ne az utcán szüljön, de annyira ápolatlanok voltak, hogy a férjem kérte, mégis küldjem ki őket. Nem telt bele egy fél óra, a 12 éves kislányom azt kiabálta, „ott van a kisbaba”. Mert ő épp akkor nézett ki az ablakon. A pici a járdára esett, aztán a fiú felemelte, és fogta a kezében. Én vittem ki meleg takarót, lepedőt meg párnahuzatot. A gyerek nem sírt fel. Mondtam a fiúnak, hogy tartsa fejjel lefelé, és ütögesse meg a hátát. Ő így tett, és a kisfiú felsírt. Kék szeme rám mosolygott. Akkor megkönnyebbültem, és arra gondoltam, csak nincs semmi baja – emlékezik a történtekre Borbála.

Hamarosan megérkeztek a mentők, akik ellátták az újszülöttet és az anyát is, majd mindkettőjüket kórházba szállították.

Aggódtam

– Úgy sírtam egész este – folytatja az asszony. – Aggódtam, hogy nem lesz-e a gyereknek valami baja. Arra gondoltam, hogy viszek be az anyának szappant és köntöst.

Borbála tőlünk tudja meg, hogy az anya eltávozott a kórházból. Megint sír, majd azt tervezgeti, hogy talán Szendrőben megkeresi a fiatal anyát, és beszél vele...

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában