Tanulás

2020.04.26. 14:00

Ügyeletes iskolaként segítenek

Nem csak a saját diákjait segíti a tanulásban, hiszen a kerület ügyeletet biztosító iskolájaként is működik.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

A miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában úgy alakították ki a távoktatásban nyújtott támogatást azoknak a diákoknak, akiknél informatikai eszköz vagy internetes elérhetőség hiányában nem működik a digitális oktatás, hogy heti rendszerességgel gyűjtik össze a tanítóktól és a szaktanároktól azokat a feladatokat, amelyeket a gyerekekhez – a haladás érdekében – papíron vagy egyéb módon hetente, összegezve eljuttatnak.

Három módszer

– Szerencsére nincs túl sok ilyen diák az intézményünkben, de őket is maximálisan támogatjuk – tudtuk meg Lengyel Zsuzsanna igazgatóhelyettestől.

– Minden héten szerdán érkeznek a szülők vagy a nagyobb diákok, akik behozzák az iskolába az előző héten megoldott feladatokat, és kézhez kapják a következő hétre vonatkozókat. A beérkezőket az iskolában beszken­neljük, és eljuttatjuk őket a diákokat tanító kollégáknak. Ezenkívül két olyan családunk is van, ahol első osztályosok a kisdiákok. A szülők bizalommal fordultak a tanítónénihez, és hetente egyszer behozzák a gyerekeket az iskolába. Külön teremben zajlik az tanulás – a tanítónővel csak egy diák van bent – papíralapon, informatikai eszközökkel támogatott módon, és minden olyan módszerrel, amivel segíthetjük a tanulást.

Ügyeletben segítenek

– Van egy másik helyzet, ebben az esetben egy testvérpárról van szó – az egyik gyermek második, a másik gyermek pedig negyedik osztályos –, akik hetente két-három alkalommal vannak bent az iskolában, mert a szülők dolgoznak, és nem tudják otthon megfelelően biztosítani a tanulási segítséget. A továbbhaladásukat a bent lévő ügyeletes pedagógusok és pedagógiai asszisztensek segítik.

Fontos megemlíteni, hogy az általános iskolák esetében ugyanúgy vannak ügyeletet biztosító kijelölt intézmények, mint a bölcsődék és az óvodák esetében, és a Szabó Lőrinc Általános Iskola is ezek közé tartozik.

A szülők Miskolc város tankerületének a honlapján kerületi leosztásban megtalálják azokat az ügyeletet biztosító iskolákat, amelyek felügyeletet és tanulási segítséget nyújtanak gyermekeik számára.

Mindenkire figyelnek

Lengyel Zsuzsannától azt is megtudtuk, hogy egyelőre még nem érkezett hozzájuk ilyen diák, de szeretettel, felkészülten és nyitottan várják az egyébként másik iskolában tanuló nebulókat.

(A borítóképen: Lengyel Zsuzsanna igazgatóhelyettes tanít)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában