Horn: reménytelen az SZDSZ helyzete – MTV

Horn Gábor szerint álszövetséget egy pártnak sem érdemes kötnie. Az SZDSZ-es képviselõ az MTV reggeli mûsorában úgy fogalmazott: egy hiteles liberális pártot az MDF-et fölemésztõ Dávid Ibolya pártelnök és a magát most konzervatívnak mondó Bokros Lajos mögé nem lehet bevinni.

Egy párt akkor következetes, ha nem adja fel identitását, és tudomásul veszi, hogy valami nem megy – jelentette ki a politikus. Mint mondta: tagja marad az SZDSZ-nek, de reménytelennek látja annak helyzetét.

Horn Gábor a formálódó választási szövetség kapcsán, és arról, hogy a szövetség állítólag 300 millió forintból fog kampányolni elmondta, véleménye szerint 500 millió forint alatt nem lehet országos kampányt csinálni. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivõje szerint pártja kampánykiadásai nem haladják meg a törvényben rögzített 386 millió forintos korlátot. Mint azt korábban elmondta, az SZDSZ-szel arányosan állják a kampányköltségeket, és utólag számolnak el.

Ami a BKV-s ügyeket illeti, Horn elismerte hogy az SZDSZ nem volt elég bátor ahhoz, hogy elérje, piaci alapokra helyezzék a közlekedési társaságot. Kizártnak nevezte azonban, hogy a fõpolgármestert is elérje a botrány. Demszky Gábornak nem lehet személyes felelõssége az ügyben, politikai felelõssége azonban mindenkinek van – fogalmazott.