Horn Gábor nem lép ki az SZDSZ-ből, amíg van lehetőség a változásra – MTV

A meghatározó politikusok távozása és a sorozatos kudarcok ellenére sem lép ki egyelőre az SZDSZ-ből Horn Gábor. A képviselő a Magyar Televízió “Az Este” című műsorában kedden azt mondta: amíg van lehetőség ebben a helyzetben változtatni, addig folytatja munkáját.

Horn Gábor szerint a liberális párt nagyon rossz állapotban van, a június 7-i súlyos kudarc után nem tudott felnőni a rá váró feladathoz. Az SZDSZ saját magát emészti fel, de ezen a folyamaton még lehet változtatni – mondta.

A politikus úgy fogalmazott: az a rossz antré, amivel az új elnök, Retkes Attila kezdett, csak következménye, nem oka annak a folyamatnak, amiben az SZDSZ régóta benne van. Horn Gábor azt is mondta a műsorban: nem érti, miért kért bocsánatot az SZDSZ elmúlt húsz évéért hétvégi megválasztásakor az új pártelnök. Úgy látja: “ha valamelyik párt hazafi volt, akkor az az SZDSZ”, amelynek gyakran kellett az érdekeivel szemben lévő döntéseket hoznia az elmúlt években.

“Az SZDSZ azért bukott, mert elvesztette a választókkal a kapcsolatot. Nekem személyes felelőségem is van ebben. Azt hittük, hogy nekünk igazunk van az egészségügyi reformban, a gazdasági átalakításban, de nem találtunk partnereket a reformokhoz, így elvesztettük a szavazóinkat, akik megbüntettek minket. Amatőrök voltunk” – mondta Horn Gábor a műsorban.