Horizont – táncszínházi kitekintő Miskolcon

Kozma Attila, a Miskolci Balett alapító vezetője és Béres Attila, a miskolci nemzeti igazgatója
Kozma Attila, a Miskolci Balett alapító vezetője és Béres Attila, a miskolci nemzeti igazgatója - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Most harmadszor rendezik meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált – április 24-e és 27-e között hat ország tíz előadását láthatják a nézők a Miskolci Nemzeti Színház épületében.

Szakmai igényesség

Az erről szóló szerdai sajtótájékoztatón Béres Attila igazgató emlékeztetett arra: a nemzeti színházi státusszal járó kötelezettségük, hogy évente két nemzetközi fesztivált tartsanak (a Horizont mellett a Határtalan napokat – a szerk.). Az általa vezetett intézményben nem letudni akarják, hanem komolyan veszik a feladatot: a programsorozataikat a szakmai mélység és a magas művészi színvonal jellemzi. A táncfesztivál komoly alappillére a helyi kulturális kínálatnak, bármelyik európai nagyváros büszke lehetne rá – vezette be a Horizont idei rendezvényeit ismertető tájékoztatót Béres Attila.

Kozma Attila, a Miskolci Balett alapító vezetője és a Horizont művészeti vezetője egyebek között arról beszélt: a válogatásnál szempontja volt, hogy a hazai és európai táncélet érdekes és izgalmas előadásait hívja meg, görög, finn, cseh, litván, horvát produkciókat, amelyek felkelthetik a miskolciak érdeklődését.

ÉM