Horgászhelyet kerestek, de fémet találtak

Akt.:
Horgászhelyet kerestek, de fémet találtak
Horgászhelyet kerestek, de fémet találtak
Girincs, Kesznyéten, Tiszaújváros – Azt mondták horgászhelyet kerestek azok a tolvajok, akik egy telephelyről vas és alumínium darabokat tulajdonítottak el.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés, miszerint vas és alumínium darabokat tulajdonítottak el.

A rendőrjárőr a helyszínre érkezve a bejelentőtől megtudta, hogy az asszony éppen Kesznyéten irányából közlekedett autójával Girincs felé, amikor arra lett figyelmes, hogy a családja tulajdonában lévő telephely hátsó bejáratán két férfi megpakolt kerékpárral jön ki.

A kétkerekűek vas és alumínium darabokkal voltak megpakolva, nem messze egy harmadik férfi pedig gyalogosan őgyelgett a földúton. Az asszony számon kérte a két férfitől, hogy milyen jogon mentek be a területre.

A kerékpárosok azonban nem voltak hajlandók válaszolni, hanem szó nélkül elkerekeztek.

Az elsődleges helyszíni szemle és nyomkutatást követően a járőrök megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását. A második helyszínen együtt igazoltatták a rendőrök a három férfit, akik meghallgatásuk során egymásnak is ellentmondóan nyilatkoztak a kérdéses cselekményről. Kis idő elteltével azonban beismerték, hogy jártak a környéken. Elmondták, hogy éppen horgászhelyet kerestek, amikor egy bozótos területen a fémdarabokra találtak. A nyomkutatás azonban megcáfolni látszott a három férfi teóriáját.

Ezért a járőrök mindhármukat előállították, velük szemben lopás miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

– Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens –