Horgászcuccért rabolták ki és verték meg az idős férfit a sajókazai fiatalok

Horgászcuccért rabolták ki és verték meg az idős férfit a sajókazai fiatalok
Debrecen, Sajókaza – Már az ítélőtáblán tárgyalják a sajókazai rablóbanda ügyét.

A bíróság által megállapítottak szerint a bűncselekmény idején mind a négy rabló fiatalkorú volt, a legfiatalabb mindössze 14 éves. Barátok voltak, idejüket gyakran együtt töltötték. 2014 júliusában az egyik éjszaka, a korábban kiterveltnek megfelelően, a „négyes” elment az akkor 63 éves B. G. S. házához, hogy főként a horgászathoz szükséges felszereléseket vigyenek el. Azt is elhatározták, hogy meg fogják verni az időskorú férfit.

A fiúk bemásztak a kerítésen, az ablakon át látták, hogy a házigazda alszik. Előbb egy ásóval próbálták a ház bejárati ajtaját kifeszíteni, de ez nem sikerült. Aztán betörték a szoba ablakát, előbb ketten bemásztak a lakásba, az idős férfit fakaróval többször fejen vágták. A banda ki-be járkált, a számukra értékes dolgokat hordták s adogatták egymásnak.

Elosztották a rabolt holmit

Közben magához tért a gazda, de ittassága, illetve az őt ért ütések miatt nem észlelte a körülötte történteket. Kiment a szobából a folyosóra, majd onnan a hátsó kisszobába, ahol lefeküdt aludni.

A fiúk közben visszamásztak a szobába, és hogy a sértett ne tudjon bemenni, belülről kulccsal bezárták az ajtót, majd tovább pakolták az értékeket. Végül is összesen 74 ezer forint értékű tárgyakat vittek magukkal, azokat egymás között elosztották.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén júliusban a négy vádlottat „társtettesként elkövetett rablás bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt” különböző mennyiségű börtönbüntetésre ítélte. Az ügy kedden folytatódik a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa előtt, mert az ítélet ellen a másod- és harmad- és negyedrendű vádlott enyhítésért, illetve részbeni felmentésért fellebbezett.

ÉM-SZB