“Horgász kommandó” Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Földön-vízen, árkon-bokron tartott újabb vízrendészeti és horgászati akciót a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, együttműködve a Zabos Géza Horgászegyesület halőreivel és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vízi rendészet munkatársaival.

A napokban megtartott ellenőrzés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén található tavakra, folyószakaszokra, valamint azok közvetlen környezetére terjedt ki. A célja pedig az volt, hogy kiszűrje az engedély nélküli horgászókat, halászókat és a tiltott helyen fürdőzőket, továbbá a gáthajtási engedéllyel nem rendelkező gépjárművezetők tettenérése. Az akció sikere érdekében több szolgálati csoportra osztva földön és vízen, terepjáróval, segédmotor-kerékpárokkal és motorcsónakkal hajtották végre a rendőrök és segítőik az ellenőrzési feladatokat.

Az akció eredményeként 42 főt igazoltatott a hatóság, amelynek során nyolc, egyenként 40.000 forint helyszíni bírság került kiszabásra közlekedési és tiltott fürdőzés szabálysértések elkövetése miatt, továbbá 4 szabálysértési feljelentés készült, amelyek engedély nélküli horgászattal és hajózási szabályok megsértésével kapcsolatosan lettek kiszabva. Az akció mintegy befejezéseként egy férfit előállítottak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, akinek gépjárművében egy rutinellenőrzés alkalmával, ismeretlen eredetű növényszármazékot találtak a rendőrök.

– A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –