Horgász Guinnes-rekordra készülnek Szegeden

A legtöbb egyszerre horgászók Guinness-rekordjára készülnek a csütörtökön kezdődő 11. Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. A vasárnapig tartó rendezvényen legalább 156 csapat indul a halászléfőző verseny, és egy hatezer adagos óriásbográcsban is készülnek finomságok a fesztivál ideje alatt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kipper Görgy, főszervező.

Amatőr-és mesterszakácsok is jelentkeztek a szombati halászléfőző versenyre, közölte Kipper György. Csütörtök délelőttig 156 csapat jelezte szándékát, hogy indul a versenyen, és még nem zárult le a jelentkezés. Tavaly összesen 154 csapat indult a megmérettetésen, mondta el a főszervező.

A gasztronómiai és kulturális fesztiválon tavaly 160-180 ezer vendég fordult meg, és összesen csaknem kétszáz mázsányi hal fogyott el a rendezvényen – mondta Kipper György. A szervezők idén több vendégre számítanak, ugyanis a Tisza mindkét partján, sőt még a folyón is várják a vendégeket, többek között sárkányhajó-bajnoksággal és kuttyogtató harcsafogóversennyel.

Szombatra várják a szervezők mindazokat, akik szeretnének részt venni a legtöbb egyszerre horgászók Guinness-rekordkísérletében. Sándor Zoltán főszervező szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a hétvégén mindenképpen Guinness-rekord születik a Tisza-parti városban, mert ilyen bejegyzett rekord sehol a világon nincs. Korábban az Egyesült Államokban csaknem háromezren horgásztat együtt, de ennek a Guinness-rekordok nagykönyvében nincs nyoma.

Bővebb információ a programokról a: www.halfesztival.hu oldalon olvasható.