Hoppál Péter: a kulturális alapellátás mindenkihez elér

Akt.:
Dr. Hoppál Péter
Dr. Hoppál Péter - © Fotó: Nagy Mihály
Budapest – A kulturális alapellátás a kulturális tárca társadalompolitikai célja, ennek keretében szeretnénk az érzelmi, értelmi, mentális képességek fejlesztését mindenkire kiterjeszteni – fogalmazott Hoppál Péter kulturális államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli adásában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárságának szervezésében kedden tartott Nemzeti kultúra – társadalom, gazdaság, jólét című fővárosi konferencián a kormányzati szereplők mellett a kulturális, művészeti, tudományos élet számos kiemelkedő szereplője tartott előadást.

Az államtitkár kiemelte: a könyvtárakból, múzeumokból, közművelődési intézményekből, színházakból álló kulturális intézményrendszer, amely behálózza egész Magyarországot, hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy új szemléletű kultúraközvetítéssel felemelkedjenek, akik eddig nem találkoztak ezzel a lehetőséggel.

“Azt szeretnénk elérni, hogy ne legyen olyan gyerek Magyarországon, még Borsodban és az Ormánságban sem, aki nem jut el minden évben színházba, múzeumba, könyvtárba és komolyzenei hangversenyre” – szögezte le az államtitkár.

Kitért arra, hogy 1800 településen kulturális normatíváját emelte meg tavaly a kormány, ezt könyvtári és közművelődési tevékenységre lehet felhasználni. Hoppál Péter megemlítette, hogy a közfoglalkoztatottak segítségével megindították a kultúrházak újranyitása programot is.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s