Honlapot indított a Fidelitas az "új arisztokrácia" kiváltságairól

Internetes honlapot indított a Fidelitas, amelyen a kormány “viselt dolgairól”, illetve a kormánytagok pazarló életmódjáról lehet olvasni. Az ujarisztokracia.fidelitas.hu weboldalon szeretnék érzékeltetni a különbséget a hétköznapi emberek, illetve a “kapzsi politikai elit” életmódja között – mondta Ágh Péter, a Fidelitas alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Amit a Gyurcsány kormány művel, az csak egy előjogaikon megggazdagodott, szűk csoportnak kedvez, akik visszaélnek politikai hatalmukkal. Magyarországot a miniszterelnök, a gazdasági miniszter és a pénzügyi tárca vezetője sodorták gazdasági válságba, a dúsgazdag kormánytagok ugyanis elveszik a jobb élet lehetőségét az emberektől – jelentette ki Ágh Péter.

Míg Kóka János korábban helikopterrel járt, a kormány az eldugott településeken megszünteti a vasúti szárnyvonalakat. A tűzoltóknak vizitdíjat kell fizetniük, ha megsérülnek a bevetésen, de Gyurcsány Ferenc luxus klinikákról beszél, ahol internet is van a lakosztályokban. A kormány tandíj megfizettetésével zárja ki a felsőoktatásból a fiatalokat, de közben interaktív táblákról, és multimédiás tanszerekről beszél – sorolta az ellentmondásokat a fideszes képviselő. Minden “sarc” az új arisztokrácia egyik kiváltsága – tette hozzá.