Honlapot indított Hagyó Miklós

Honlapot indított Hagyó Miklós, Budapest volt MSZP-s főpolgármester-helyettese. A lapnak nem az a célja, hogy bárkit meggyőzzön a politikus ártatlanságáról, hanem hogy sokakat meggyőzzön Hagyó Miklós fogvatartásának elfogadhatatlanságáról – olvasható a hagyomiklos.com-on.

Mint olvasható, Hagyó Miklós fogvatartásának ügye meglehetősen egyszerű. A közzétett iratok áttekintése után bárki eljuthat oda, hogy döntést hozzon, összhangban van-e előzetes letartóztatása a magyar jogszabályokkal, vagy akár a józan hétköznapi logika alapvető szabályaival.

Az internetes oldal kitér arra is, hogy Hagyó Miklósnak folyamatosan romlik az egészségi állapota. A védelem már az előzetesletartóztatás elrendelése kapcsán jelezte, Hagyó Miklós több súlyos, krónikus betegségben szenved, és már az eljárás kezdetekor kérte a hatóságokat, rendeljenek ki szakértőt annak megállapítására, megfelelően kezelhetők-e ezek a betegségek börtönkörülmények között. A hatóságoknak csaknem négy hónapjába került ennek a kérelemnek a teljesítése. Ez idő alatt Hagyó Miklós testsúlyának negyedét elveszítette, korábban nyugalmi állapotban lévő betegségei aktivizálódtak, súlyos tüneteket okozva.

“Azért döntöttünk az itt olvasható dokumentumok nyilvánosságra hozatala mellett, mert úgy látjuk, a hatóságoktól a védelem nem kap tényleges válaszokat a felvetéseire – nyersebben fogalmazva: mintha a falnak beszélne. A fejlemények arra mutatnak, hogy a hagyományos úton, azaz részletesen kifejtett, megindokolt védői beadványokkal nem lehet elérni, hogy a hatóságok érdemi kommunikációt folytassanak a védelemmel. Maradt tehát ez a – büntető ügyek eme szakaszában – kevéssé szokványos megoldás: a teljes átláthatóság biztosítása.” – olvasható a hagyomiklos.com-on.

Az oldalon az előzetes letartóztatással kapcsolatos iratanyagok, illetve a fogvatartás körülményeiről szóló dokumentációk is elérhetők.

-Független Hírügynökség-