Homok van a kövesdi gépezetben

Homok van a kövesdi gépezetben
Ismét egygólos, és megint fájó vereséget szenvedtek a matyóvárosi férfi kézilabdázók.

A legjobb nyolc közé jutás szempontjából nagy jelentősége volt az összecsapásnak. Szemre az MKC állt győzelemre: a hazaiak azonban nem tudtak élni több mázsányi testsúlyelőnyükkel és magassági fölényükkel, így a  törékeny alkatú, de fürge és gyors pestszentlőrinciek gyarapodtak két ponttal. Ezúttal csak átlagosra futotta a borsodiak erejéből és mert a játék egyik elemében sem emelkedtek a PLER fölé, még a majdnem kiharcolt döntetlennek is búcsút kellett mondaniuk.

Szürkeség 

Tizenöt-húszperces jó széria kevés az NB I-ben, illetve elég lehet, ha szerencsével és az ellenfél hozzájárulásával párosul. A kövesdiek riválisai azonban egy ideje már leszoktak az adományokról, sőt élnek az ölükbe hulló lehetőségekkel. Rostáék szombaton este azért buktak (már negyedszer egy góllal), mert kapusaikon kívül kizárólag az átlövő Bécsi János remekelt, a többiek „beleolvadtak” a gárda teljesítményét mostanában jellemző szürkeségbe. Persze akarnak, küzdenek, ezzel nincs baj, de a sok átadási hiba és kihagyott ziccer, a szélsőjáték hiánya és a kipattanó labdák elajándékozása együttesen vezet az eredménytelenséghez. Ami tavaly bement, most kimarad, ettől persze nem kellene elkeseredniük, azt mindenki jóelőre tudta, hogy az előző szezonban kiharcolt hetedik helyüket nehéz lesz felülmúlniuk. Kár, hogy a roppant szimpatikus társaság háza táján felütötte a fejét a bűnbakkeresés is: aligha vezet jóra, ha a csapathoz tartozók külső személyekben (hol a játékvezetőkben, hol a most éppen megyebeli versenybíró-zsűrielnökben) keresik a hibát, hogy a lefújás utáni békétlenségről és furcsa jelenetekről már ne is szóljunk. Homok került a mezőkövesdiek gépezetébe, a hibaelhárításhoz pedig gyorsan hozzá kell látniuk, hogy ismét egymásra találjon a csapat és közönsége.
– K. T. –

Jegyzőkönyv
Mezőkövesdi KC – PLER KC 24-25 (13-15)
Mezőkövesd, 800 néző. V.: Baranyi, Szloska.
MKC: JÓZSA – Papic (2), BÉCSI (9), Milicevic (1), Bajorhegyi (1), Fekete (4), Juhász Z. (3). Csere: SZABÓ P. (kapus), Rosta (3), Juhász K. (1), Rácz (-), Molnár (-), Papp (-), Nyeste (-). Játékosedző: Rosta István.
PLER: PAUL – Rév (1), Lékai (2), Korsós (1), Pordán (2), LENDVAY (9), BAKOS (7). Csere: Novák (kapus), Tóth J. (3), Kupi (-), Gazdag (-), Koller (-), Forgács (-). Edző: Adorján Gábor.
Rosta István: – Sok az ellendrukker, de üzenem nekik, hogy ez minket csak dacossá tesz. Ott már baj van, ha a legnagyobb ellendrukkereink azok, akiknek a legjobb társainknak kellene lenniük.
Adorján Gábor: – A győzelemhez mozgósítanunk kellett utolsó energiatartalékainkat. Korrekt játékvezetés mellett értékes sikert arattunk.