Homályos rendőrzsarolás

Őrizetbe vették a debreceni rendőrkapitányság két beosztottját a Győr-Moson-Sopron megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai augusztus 17-én, azaz szerdán – tájékoztatott közleményben csütörtökön délután Sóvágó Sándor alezredes, a debreceni rendőrkapitányság vezetője.

A közlemény szerint, a rendőröket hivatalos személyként elkövetett zsarolás, valamint más bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki. A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság a felderítésben és az ügyészségi intézkedésben egyaránt közreműködött. Sóvágó Sándor közölte azt is: munkatársaival együtt elhatárolódik a két rendőr magatartásától és elítél minden méltatlan cselekedet, mely gyengíti a rendőrségbe vetett állampolgári bizalmat. Két kollégájuk szolgálati viszonyát megszüntették.
Természetesen szerettük volna megtudni, hogy konkrétan mivel gyanúsítják a rendőröket, ám a Győr-Moson-Sopron megyei ügyészségen délután ötkor már nem vették fel a telefont, az itteni rendőrség részéről pedig az illetékesség hiányában nem kívántak bővebb felvilágosítást adni.