Friss hírek

2010.03.04. 05:48

Budapesten tárgyalnak az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõi

<p>Budapesten tárgyalnak csütörtökön és pénteken az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõi - jelentette be Szájer József fideszes EP-képviselõ. A tárgyaláson elsõsorban a munkahelyteremtésrõl és az uniós pénzforrások felhasználásról lesz szó. A konferenciát Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg.</p>

Miközben az EU tagállamaiban stagnál, addig Magyarországon tovább csökken a foglalkoztatottság mértéke - mondta Szájer József. A Fidesz néppárti EP képviselõje szerint a párt munkahelyteremtõ politikáját és az EU kohéziós alapjainak felhasználásról szóló elképzeléseit példának tekinti az Európai Néppárt. A politikus szerint ennek köszönhetõ a budapesti konferencia iránti nemzetközi érdeklõdés.

A konferenciát Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõje nyitja meg. A rendezvényen részt vesz az EU regionális, illetve az agrárügyekért felelõs biztosa is. A csütörtöki és pénteki konferencián felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Pálinkás József, az MTA elnöke is.

Szájer József megerõsítette, hogy a konferencián az IMF-hitel feltételeinek esetleges módosításáról is szó lesz, ám a hiánycél változtatásának mértékérõl nem beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!