Holttestet emeltek ki a Rajnán felborult kénsavszállítóból

A német hatóságok vasárnap bejelentették, hogy kiemeltek egy holttestet abból a kénsavszállító hajóból, amelyik egy hónapja futott zátonyra a Rajnán. A baleset után két embert sikerült kimenteni a négyfős legénységből, a másik kettő eltűnt. Az oldalára dőlt hajó miatt három héten át komoly fennakadások voltak Európa egyik legforgalmasabb hajóútján.

A német hajózási hatóság közlése szerint a mentőalakulatok csak most tudtak bejutni a Rajnán felborult hajó “teljesen romba dőlt” lakókabinjaiba, ahol egy holttestet találtak. A hajózási hatóság közlése szerint egyelőre nem tudták azonosítani az áldozatot. A hajó négyfős legénysége közül kettőt tudtak kimenteni a baleset után. A másik kettő, egy német és egy cseh állampolgár eltűnt.

A majdnem 2 400 tonna kénsavat szállító Waldorf január 13-án futott zátonyra, majd borult fel a Rajnán. A baleset miatt Mainz és Koblenz városok között három héten át csak egy irányba lehetett közlekedni az egyik legforgalmasabb hajóútnak számító folyón. A területen nagyjából négyszáz hajó torlódott fel.

A Waldorfból nagyjából 550 tonna kénsavat szivattyúztak ki, a maradék a Rajnába ömlött. A német hatóság közlése szerint azonban az eset nem okozott természeti károkat, mert a sav feloldódott a vízben.