Holttest a Szamosban

Holttest a Szamosban
Szatmárnémeti – A Szatmárnémeti Golescu híd környékén húzták ki a Szamosból egy 30 év körüli férfi holttestét kedden délelőtt, 11 óra tájban a tűzoltók.

Ma délelőtt háromnegyed 11 körül kapták a riasztást a tűzoltók, hogy egy holttest úszik a Szamos szatmárnémeti szakaszán, a Közigazgatási Palota környékén. Mire kiértek a helyszínre, a folyó már a Golescu hídon túlra sodorta a tetemet. Ekkor kezdtek hozzá a mentéshez, gumicsónakkal közelítették meg a tetemet, amit több perces munka után a csónakba emeltek. A Szamos erős sodrása miatt nem tudtak felhajózni a Golescu hídig, így a folyó bal partján, a 16–os lakónegyed oldalán ért partot a csónak a holttesttel.

Az időközben a helyszínre érkezett mentősöknek és rendőröknek így át kellett kelniük a hídon és a lakónegyed körzetében vizsgálták meg a partra húzott férfi tetemét. A mentősök megállapították hogy a férfi valóban elhunyt, egyébként a tetemen látszott, hogy több napja van a vízben. A férfi személyazonosságára egyelőre nem derült fény, lévén, hogy nem találtak nála semmilyen iratot, de a tűzoltók véleménye szerint a tetem azé a férfi lehet, aki a hétvégén vetette magát a Szamosba. Információik szerint a férfi ittas állapotban, egy vita után ugrott a folyóba.