Holtan találtak meg egy eltévedt kisfiút

Kárpátalja – Egy héttel eltűnése után holtan találták meg azt a 6 éves szőlősvégardői kisfiút, aki egy évvel idősebb testvérével együtt ment el sétálni a nagyszőlőshöz közeli faluban.

Az elsődleges vizsgálatok alapján a 6, illetve 7 éves testvérpár nem mondta meg otthon, hogy sétálni indulnak a faluszéli rétre. Barangolásuk közben váratlanul egy heves vihar söpört végig a környéken, ezért nem találták meg a hazavezető utat. Miután a kétségbeesett szülők hiába keresték a gyerekeket, értesítették a belügyiszerveket.

A keresésben a rendőrökön és kataszrófaelhárítás munkatársain kívül a közeli laktanya katonái, továbbá a település lakosai is részt vettek. A kutatás azonban eredménytelen volt.

Hat nappal a kisfiúk eltűnése után a szomszédos Szőlősegres (Olesnyik) egyik lakosa egy félreeső telken álló félkész ház falai között bukkant rá az idősebb testvére, aki a végletekig kimerülve és a teljes kihűlés határán reszketett az egyik sarokban, s azonnal értesítette a mentőket. Öccsének holttestére ugyanennek a településnek egy másik lakosa találta meg egy Szőlősvégardótól mintegy 3 kilométerre lévő mezőn.

A törvényszéki orvosszakértői vizsgálat megállapítása szerint a gyermek halálát kihűlés okozta, s miután nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, az ügyet balesetnek minősítve lezárták. A szülők azonban kételkednek a zárójelentésben, mert életben maradt fiuk elmondása szerint sétájuk során egy ismeretlen személy invitálta be őket személygépkocsijába, majd a falutól távol kitette őket. Ezért követelik, hogy vizsgálják ki tüzetesebben kisebbik gyermekük halálának okait.

– Palkó István –