Holtan találtak egy nőt és egy csecsemőt

Nagyecsed
Nagyecsed
Nyíregyháza – Mint ahogy arról már hírt adtunk, csütörtök délután egy nagyecsedi családi házban holtan találtak hozzátartozói egy harminc éves nőt. Tiborszálláson meg egy csecsemő holtestét fedezték fel egy ásott kútban.  Emberoles [.pdf – 52KB]

Mindkét ügy újabb fejleményeiről Bukovenczki Zoltán r.századostól a főkapitányság megbízott sajtóreferensétől kaptunk tájékoztatást.

Több késszúrással ölték meg a nagyecsedi nőt

Elmondta: Nagyecseden a rendőrségi helyszínelés során megállapították az idegenkezűség gyanúját. A legfrissebb információ szerint az elhalt nő egyedül volt a lakásban, amikor eddig még ismeretlen tettes több késszúrással megölte. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest.

Nem tudni, élve született-e a csecsemő

A tiborszállási üggyel kapcsolatban  megtudtuk, hogy azóta ismertté vált az elhalt csecsemő anyja, aki elmondta, hogy két hete szülte meg a kisfiút. A nő  úgy emlékszik, hogy a csecsemő felsírt a szülést követően. Ennek ellenére a szülés után bedobta a csöppséget egy közelben lévő lakatlan ház portáján lévő ásott kútba.

Úgy bukkantak rá a csecsemő holttestére, hogy a szomszédban lakó gyerek után mentek a szülők a lakatlan portára és akkor fedezték fel a kútban lévő holttestet.

Azt, hogy a gyermek élve született-e, szakértő bevonásával vizsgálják.

Mindkét ügyben a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytat nyomozást.

– Fullajtár András, Vékony Katalin –