Holokauszt és filmmûvészet a Francia Intézetben

Holokauszt és filmmûvészet címmel programsorozatot tartanak február 1-je és 4-e között Budapesten. A Francia Intézet és a Holokauszt Emlékközpont által szervezett rendezvényen olyan filmeket lehet megnézni mint Szabó István Mephisto címû munkája vagy Kertész Imre Sorstalansága.

A filmvetítéseken kívül elõadásokkal, vitaestekkel is várják az érdeklõdõket- mondta a Független Hírügynökségnek Balla Borbála sajtóreferens.
A négynapos programsorozat célja, hogy körbejárja a holokauszt játékfilmeken való megjelenítését francia és magyar elõadók részvételével, valamint a témához kapcsolódó francia és magyar filmek levetítésével- mondta Balla Borbála. Hozzátette, hogy Titok címmel Philippe Grimbert önéletrajzi regényének filmes adaptációját is levetítik majd, és meg lehet majd nézni Szabó István Mephistóját valamint a Kertész Imre Sorstalanság címû könyvébõl készült filmet is.

A vitaesteken és elõadásokon többek között Vári György irodalomtörténész, Harsányi László, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója, Norbert Engel, a francia kulturális ügyek szakfelügyelõje és Heller Ágnes filozófus vesz majd részt.Sporthírek