Helyi közélet

2011.11.12. 18:03

Márton-nap libával, borral

Tokaj - Kiváló borok, ízletes libaétkek és vidám programok várták az érdeklődőket szombaton az I. Tokaji Márton Napi Bor Ünnep és Libatoron.

Tokaj - Kiváló borok, ízletes libaétkek és vidám programok várták az érdeklődőket szombaton az I. Tokaji Márton Napi Bor Ünnep és Libatoron. A Márton-napot követő hét végén országszerte számos településen rendeztek hasonló mulatságokat, aki azonban a tokaji Rákóczi pince udvarát választotta, bizonyára nem ment haza éhesen és szomjasan. Itt ugyanis a legkiválóbb Tokaj-hegyaljai éttermek és borászatok kínálták nemes boraikat, ínycsiklandó libapecsenyéiket. Délelőtt a sütés-főzésé volt a főszerep, hogy délben már jóízűen lakomázhassanak a vendégek. Az ebéd után a gyerekek bábszínházban szórakozhattak, a nagyobbaknak pedig zene szólt egész délután. Este a tábortűz mellett közös nótázás teremtette meg a vidám hangulatot. A legjobb bornak és legjobb libaételnek természetesen elismerő díj járt, a szavazók között pedig kisorsolták a nap főszereplőjét, a Márton-napi libát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában