Holografikus telefonokat ígérnek 2010-re

Holografikus telefonokat ígérnek 2010-re
A hologramos kijelzőt, mint szabadalmat bejegyző cég ígérete szerint két év múlva már kereskedelmi forgalomba kerülhet az újdonság.

Az Infosys-nél olyan holografikus technológiát fejlesztettek ki, mely 3D-s képek vetítésére, rögzítésére és küldésére egyaránt alkalmas. Az újdonsággal felvértezett készülékek számos felhasználási területen lesznek majd alkalmazhatóak, új perspektívát nyithatnak például az oktatásban vagy az orvostudomány fejlődésében, de a leginkább kézenfekvő felhasználási terület a mobilkommunikáció lehet.

Az újdonság működési elve szerint 2 dimenziós fotósorozatot készít, akár egy hagyományos digitális kamera, majd a grafikus processzor egy algoritmus segítségével harmadik dimenziós képet generál a lefotózott tárgyról, illetve környezetéről.

Az Infosys ígérete szerint leghamarabb 2010-ben kerülhetnek sorozatgyártásba, majd kereskedelmi forgalomba az első ilyen hordozható platformok, melyek megjelenése minden bizonnyal mérföldkő lesz a kommunikációban. Előrejelzések szerint 2010-re már mintegy 8 millió ilyen készülékre lesz igény a piac részéről.

A 3D-s szabványok között már csak azért is nagy eredmény az indai cég újdonsága, mivel az olyan képet generál harmadik dimenzióban, melynek nem rosszabb a felbontása, mint az eredeti 2D-s képeknek, erre pedig egyetlen másik hasonszőrű szabvány sem volt képes eddig.

Kapcsolódó:

 • FIFA 09 képek
 • Bill Gates visszavonul
 • 38 év fegyház hackelésért
 • Törvénytervezet az illegális letöltések ellen
 • Tortát küldött a Microsoft
 • Multimédia rovatunk hírei
 •    0Hozzászólás

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  Még 1000 karakter

  A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


  hirdet�s