Holnap indul a Mediawave

Több mint 80 film és 94 koncert színesíti a pénteken kezdődő Mediawave nemzetközi fesztivál. Az április 27-től május 5-ig zajló rendezvénysorozaton fellép többek között a jazz “nagy öregje”, Dave Liebman amerikai szaxofonos, de Győrött láthatja először a hazai közönség Jíri Menzel: Őfelsége pincére voltam című fimjét is. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, 80-nál […]

Több mint 80 film és 94 koncert színesíti a pénteken kezdődő Mediawave nemzetközi fesztivál. Az április 27-től május 5-ig zajló rendezvénysorozaton fellép többek között a jazz “nagy öregje”, Dave Liebman amerikai szaxofonos, de Győrött láthatja először a hazai közönség Jíri Menzel: Őfelsége pincére voltam című fimjét is.

Hartyándi Jenő fesztiváligazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, 80-nál több kisjátékfilm, animációs alkotás, kísérleti és dokumentumfilm szerepel az idén a nemzetközi versenyprogramban. A versenyfilmek mellett filmbemutatókat is tartanak. Győrött láthatja például először a közönség Jirí Menzel: Őfelsége pincére voltam című alkotását. A Bohumil Hrabal műve alapján készült film várhatóan ősszel kerül a magyar mozikba. A filmhez Csehországból jutottak hozzá a fesztivál szervezői, és csak azért kapták meg, mert a Mediawave Alapítvány mozija Hrabal nevét viseli Győrben. Az idei fesztivál költségvetése megközelíti a 60 millió forintot, de több programot is csak támogatók segítségével tudnak megtartani.