Holnap derül ki, használhatnak-e gumilövedéket a rendőrök március 15-én – RTL Klub

Bár már döntött, csak pénteken árulja el az országos rendőrkapitány, hogy használhatnak-e gumilövedéket a rendőrök március 15-én. Bene László közölte, békés és méltóságteljes ünneplésre számít a rendőrség március 15-én, de akik veszélyeztetik mások biztonságát, azok ellen határozottan fellépnek. Az ünnepen minden rendőrön azonosító is lesz, akin nem, annak parancsnokát felelősségre vonják.

Az új pomázi rendőrörs avatásán a főkapitány nem árulta el, hogy használnak-e majd gumilövedéket a rendőrök március 15-én. Annyit mondott, hogy már döntött erről, de ezt csak pénteki sajtótájékoztatóján hozza nyilvánosságra. Azt viszont kijelentette, hogy békés és méltóságteljes ünneplésre készülnek, de ha kell, fellépnek a rendbontók ellen. Bene László úgy fogalmazott, hogy akik nem hagynak másokat békésen ünnepelni, demonstrálni, megsértik a Magyar Köztársaság törvényeit, azokkal szemben határozottan fellépnek.

Az őszi zavargások után sokan azt kifogásolták, hogy nem volt azonosító a rendőrökön. Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy március 15-én minden rendőrön lesz azonosító. Ez egyértelmű parancsa az országos rendőrfőkapitánynak.

Pénteken be is mutatják, milyen lesz a szabályos viselet. Akin pedig nem lesz azonosító március 15-én, annak a parancsnokát felelősségre vonják.