Holland üzleti fórumot tartottak Debrecenben

Akt.:
René van Hell
René van Hell - © Fotó: Matey István
Debrecen – A németalföldi piac után érdeklődő vállalkozók az ország gazdasági környezetével, és befektetési lehetőségeivel ismerkedhettek meg.

Befektetési lehetőségek, cégalapítás, adózás, üzletkötés holland partnerekkel – többek között ilyen témájú előadásokat hallhattak azok, akik részt vettek szerdán a megyei kereskedelmi kamara, illetve a holland nagykövetség közös szervezésű információs rendezvényen, a Holland Üzleti Napon.

A Holland Királyság nagykövete, René van Hell országa befektetési lehetőségekről tartott előadásában kiemelte, a holland üzleti életben rendkívül fontos a fenntarthatóság.

Szeptemberi munkába állásom óta ötödére vagyok a cívisvárosban, amely nagyon fontos ipari centruma az országnak. Nagyon örülünk, hogy stratégiai partnerként számíthatunk a kamarára, amely sok olyan vállalattal van kapcsolatban, akikkel gyümölcsöző együttműködésre léphetünk a jövőben.”

holland2
Fotó: Matey István

– Mióta Magyarország tagja az EU-nak, ugrásszerűen megugrott a holland befektetések száma az országban, csak egy példa: az idei irányuló export ugyanakkora, mint a 209 milliós lakosú Brazíliába. Jelenleg több, mint 900 holland vállalkozás működik itt, ahol rengeteg magyar alkalmazott dolgozik. Én leginkább az egészségügy, a mezőgazdaság, a klímaváltozás elleni küzdelem, valamint a logisztika területén látok jó lehetőségeket az kooperációra. Hazám Európa kapuja, Magyarország viszont nagyon sok fontos útvonal kereszteződésében fekszik, így a két ország ezen a területen is remekül együtt tudna működni – ismertette a nagykövet.

HBN