Holding kontra dolgozók – “Megosztó, diszkriminatív, nem elfogadható”

Holding kontra dolgozók – “Megosztó, diszkriminatív, nem elfogadható”
Miskolc – Csak a járművezetők bérét emelné, azt is csak november 1-jétől a Miskolc Holding.

Október 7-én demonstrációt tartottak a Miskolc Holding Zrt. dolgozóinak négy érdekképviselete szervezésében a Városháza előtt a dolgozók elmaradt béremelése miatt.

Mint megtudtuk, a polgármester nem válaszolt a petícióra, de a Miskolc Holding vezérigazgatója október 26-án tájékoztatóra hívta az MVK Zrt. szakszervezeteit. Ott közölte, hogy a beígért, és ez idáig halogatott bérfejlesztést idén nem kívánják végrehajtani a likviditási helyzet miatt. Ám minthogy az autóbusz- és villamosvezetők bére elmarad az országos átlagtól, számukra november 1-jétől 5 százalékos bérrendezést javasolnak. A szakszervezetek tagsága szerint a megosztó, diszkriminatív javaslat nem elfogadható, ezt levélben eljuttatták a vezérigazgatóhoz.

A fejleményekről november 6.-a utánra ígértek tájékoztatást.

ÉM-SzK


Az biztos: nem hagyják ennyiben

Miskolc – Minthogy megelégelte a méltatlan, megalázó bánásmódot, no meg a bérfejlesztések és prémiumok kifizetésének halogatását a Miskolc Holding Zrt.-nél működő három érdekvédelmi csoport, valamint a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. szakszervezete, október 7-re demonstrációt szerveztek.
hirdetés
hirdet�s