Holdam: megújulnak az egyesület programjai

Akt.:
Miskolc – Európai Uniós forrásból újulnak meg a Holdam Egyesület programjai. A civil szervezet több mint 11 millió forintot nyert arra, hogy a már korábban is működő klubjait, programjait, előadásait bővítse.

Nagy Gabriella, az egyesület szervezetfejlesztője elmondta: a támogatásnak köszönhetően a projekt már augusztusban elindult és jövő augusztusig tart. „Az eddigi tapasztalatunk az, hogy sokkal többen érdeklődnek a programjaink iránt, és a legnagyobb öröm, hogy új családok is csatlakoznak hozzánk” – tudtuk meg.

Beszélt arról is, hogy négy részre osztották tevékenységüket. Az elsőbe tartoznak a klubok, ezen belül tartanak például babahordozó- és egészségfejlesztő összejöveteleket. A másik csoport a programok: ezek elsősorban a család és a hivatás köré épülnek, bevonva a munkáltatókat is. A harmadik: csatlakoznak városi rendezvényekhez. A negyedikbe pedig a tréningek tartoznak. Ezen belül például szülésre felkészítést, gyerekneveléssel kapcsolatos tréningeket is tartanak az egyesületben.

Tuczai Rita, a program szakmai vezetője az utóbbi kategóriát, a tréninget emelte ki: „Ezek ingyenes foglalkozások, ötször 4 órás elfoglaltságot jelentenek. Interaktív jellegűek, és a célunk ezekkel a családok erősítése.”

ÉM-NSZR