Építkezés

2019.10.22. 11:34

Építkezés: ma gyors, holnap tartós

A gyors reakciókészség és a hosszútávú gondolkodás képességei elengedhetetlenek az üzleti életben – a kettő pedig nem zárja ki egymást.

Nincs ez másképp a telephelyépítés esetében sem: egyszerre kell megnyugtató megoldást találni a vállalkozás helyének megteremtésére, és mindezt úgy illeszteni az tevékenységbe, hogy a legkisebb fennakadást okozza, ám az épületet minél tovább egyenletes minőségben lehessen használni. Hogy mindezt gyorsan és minimális környezetterheléssel is meg lehet oldani, az már csak hab a tortán!

28 évvel ezelőtti indulása óta több mint másfélezer ipari és mezőgazdasági célokat szolgáló acélépület kivitelezésével büszkélkedhet a minőségi acélcsarnokokat forgalmazó és építő Frisomat. Az előregyártott, hidegen hengerelt acélprofilokból és lemezekből álló, kiváló teherbírással rendelkező csarnokokat a legkülönfélébb célokra kínál a cég a gyártói-, kereskedelmi és tárolási tevékenységek széles spektruma számára. A könnyűszerkezetes acélcsarnokok előnye a gyorsaság és a tartósság – előbbivel a jelennek, utóbbival a jövőnek kedvez az építési technológia.

Jól bevált, megbízható partner

A leghitelesebb ajánlólevelet a visszajáró ügyfelek biztosítják a belga világcég magyar leányvállalata számára: ha egy vállalkozás dinamikus fejlődésnek indul, a fizikai terjeszkedés kihívásaival is szembe kell néznie. Ilyenkor kapóra jön, ha rendelkezésre áll egy jól bevált, megbízható partner. A hűtés- és klímatechnológia területén piacvezető Güntner csoport tatai telephelyén nagy projektekhez gyártanak hőcserélőket és alkatrészeket – itt raktár, tárolószín és csomagolóüzem is épült a Frisomat közreműködésével az összesen több ezer négyzetméteren folyó tevékenység kiszolgálására. A legérdekesebb az acélcsarnokok közül a méreteiben is impozáns csomagolóüzem: a tüzihorganyzott szerkezet önsúlya ugyan könnyű, a technológia mégis lehetővé teszi, hogy a 10 méter magas és 1140 négyzetméter alapterületű hőszigetelt épületben a tartószerkezetre rögzített 2 darab 5 tonnás daru is segédkezzen az árumozgatásban.

Sokoldalú alaptípusok

A Frisomatra azonban nem csak azok számíthatnak, akik „nagyban” terveznek és cselekednek, hanem azok is, akik egyelőre a nagyot álmodásnál tartanak, vagy egyszerűen csak a tevékenységük nem igényel sok helyet, komolyabb felszereltséget. A Somogy megyei Kánya-Ker Kft. a mezőgazdasági termékek széles skálájával foglalkozik a növényvédőszerektől a vetőmagokig – amikor a vállalkozásnak egy jól kihasználható műtrágya tárolóra volt szüksége, egy ismerős ajánlása révén keresték fel a Frisomatot. Az együttműködésnek köszönhetően még az esős idők beállta előtt rendelkezésre állt a nyeregtetős kivitelű, két oldalán nyitott 15x60 méter alapterületű és 4 méter magas acélcsarnok, mely megfelelő csapadék elleni védelmet biztosít az ott tárolt műtrágya számára. Az épület később akár funkciót is válthat: legalábbis a beépített tető-felülvilágító sávok meghagyják a lehetőséget arra, hogy ha a két oldalon nyitott csarnokra a későbbiekben mégis oldalfalak kerülnek, a csarnokban megmaradjon a természetes fény bejutásának lehetősége. A csarnok kialakítása a Frisomat egyik egyszerűbb alaptípusának a megrendelő igényére szabásával történt, így a folyamat kiszámítható és költséghatékony volt.

Nincs hegesztés, nincs rozsda

Hogyan történik mindez? Az előregyártott szerkezeti- és burkolóelemeket kamionnal szállítják a helyszínre, és csavarozással állítják össze, így – a hegesztéssel ellentétben – nem sérül az acél, és elkerülhető a rozsdásodás. Az épületek a legkeményebb időjárási viszontagságokkal is dacolnak (különösen, ha hőszigetelt panelekkel rendelték őket), és akár hosszú évtizedekig sem igényelnek komolyabb karbantartást. E „klímavészterhes” időkben különösen megnyugtató a tudat, hogy a használt acél 100%-ban újrahasznosítható, a gyártás során a villamos energia-szükséglet 50%-át napelemekkel biztosítják, az acélmodulok előállításához pedig a hasonló termékekhez képest 30%-kal kevesebb nyersanyag szükségeltetik.

Később is variálható

Az előregyártott elemek és a típusépületek egyedi igényekre igazítása már önmagában meglepően nagy játékteret ad a megvalósításnak, de az egyedi tervezés segítségével akár egészen összetett alaprajzú és koncepciójú épületek is születhetnek. A Frisomat kínálata 10 standard modellt tartalmaz, de az épületrendszerek mára több mint 200 különböző lehetséges alapméretben kínálnak kiindulási pontot. A csarnokok végső megjelenését, funkcionalitását, a burkolatok anyagát és színét, a nyílászárók, gépészeti megoldások, esetleges szintosztások mikéntjét már a tervező és a megrendelő együtt gondolhatják végig. Mindez lehetővé teszi a hatékony döntéshozatalt az ügyfél részére, melyet a modern, stabil, és később is variálható épület gyors kivitelezése követhet.

(PR cikk)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!