Hol vannak a rendőrök?

Hol vannak a rendőrök?
Miskolc – A leszűkült keresztmetszetű kereszteződésekben rendőri irányítás mellett is lassú a forgalom.

Aki megpróbált már Miskolcon autózni az iskolakezdést követő időszakban, az tudja: idegőrlő és időigényes feladat átkelni például a Bató háznál a Széchenyi utcán vagy a Zsolcai kapu felől átaraszolni a lámpák alatt. Az utak gyakran és igen változékonyan szűkülnek egy sávra, amelyeket még „el is húznak”, így aki rutinból autózik, az elveszett. Úgy fest viszont, hogy az erőszakos autósokat senki sem fékezi, a megszűnő sávban előrerontó, majd az időben besorolók elé bepofátlankodó autósok gyakran okoznak bosszúságot – és nem ritkán balesetveszélyt.

Hol vannak ilyenkor a rendőrök? – kérdezik joggal a gépkocsivezetők.

Ezt a kérdést mi is feltettük a rendőrségnek, és az alábbi választ kaptuk rá: szeptember elsejétől a reggel hét és fél kilenc közötti időszakban több mint tíz rendőr végez munkanapokon forgalomirányítást Miskolc belvárosában. A résztvevő rendőrök száma változó a vezénylés függvényében.

Forgalomirányítás történik a Tiszai pályaudvar mögötti felüljáróknál, a 3-as főúton az Ady Endre és a Horváth Lajos út kereszteződésében, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi utca kereszteződésében, a Szeles út és a Szentpéteri kapu kereszteződésében, a Corvin és a Szentpály utak, a Thököly és a Győri kapu kereszteződésében, valamint az Újgyőri Főtéren. Délután 14 és 17 óra között a Széchenyi és Ady Endre út kereszteződésében.

A rendkívül lecsökkent kapacitású útkereszteződések forgalmát a rendőr segíteni tudja ugyan, de a torlódások megszüntetése nem lehetséges. A városban rengeteg olyan munka zajlik, ami útszűkületet okoz. A rendőrség igyekszik mindent megtenni a torlódások enyhítése érdekében, de a megoldás kulcsa nem a mi kezünkben van. Feltételezzük, hogy az építkezések előrehaladása csökkenteni fogja a dugókat”, közölte szerkesztőségünkkel Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

ÉM-SZP